Friday, May 15, 2009

come on, come all into 1996

God i miss those days, when all i had to worry about
was whether Simba would be ok without his dad....

but now, MAKIN TUA MAKIN COMPLICATED
lotsa things to think.
job
money
car
house
family
future
health

dan owh,akan mula la stress seperti beliau di bawah ini
sigh~
whatever it is,
HAKUNA MATATA

Tuesday, May 12, 2009

NAD, agak-agak if u tgk ni u marah x?

owh yeah, this post is also dedicated to VINCE,C.O,AFiF, Maria,SAra dan mereka2 yg seangkatan dengannya
HAHAHAHAHAHAHAHAHAH
to complete your reading of this post please hit the play button below

OWH bimbo!


While i was waiting for my friend this morning, i came across this video on u-tube.She made me confuse laugh. i thought only Jessica Simpson will come up with that kind of answer. Ladies and gentlemen, lemme introduce to you, Miss Panama!!!! (clap clap)


I dont have to talk much, the video says it all.
confuscious pun confuse tgk ni huhuhu


Monday, April 27, 2009

karnival membeli belah NOKIA paradise

karnival membeli belah NOKIA paradise dimulakan dengan penjualanMIRANDA KERR

ok silap. hanya gambar hiasan. kenapa aku harus jual teman wanita Orlando Belum ini? i wanna sell my 2 weeks old nokia N78. paras rupa nokia n78 ini tidaklah secantik miranda kerr mahupun kim kardashian. tetapi performance wise, sangat menarik!

NOKIA N78

maaf hanya gambar internet, kerana di saat post ini di type, camera berada bersama my sister di jakarta, terus ghue ngak ade kamira utk tangkapin foto mobil ghue.

TETAPI!
the quality is as good as new! ( dah nama pun 2 weeks old). the specs are as follows:
1. wifi! - high speed internet at ur fingertips ( ok marketing)
2. GPS! ( maka anda tidak sesat lagi mencari kereta anda at the gardens.sumpah aku selalu x jumpe keta bile parking kat gardens)
3. 3.2 megapixel camera wif flash n whatso ever(lebih besar dari VGA camera, bengong sape pakai vga sekarang)
4. warna hitam ( hitam nampak kemas, nama saya rain)
5. high volume speaker! ( giler high sampai mabuk)
6. built in memory 76mb ( erk?)
7. external memory up to 8gb ( aku bg 2gb je)
8 FM transmitter! ( aku suke function ni cuz u can play the song from ur phone using ur car speaker, mp3 modulator la senang citer)
9 FM radio ( ok, so? ko ingat 3310i aku xde?)
10. ade message reader so hanya dengar text itu( ko ingat aku buta huruf asrul?)- oh x eh?
11. ia bukan motorola!

SEBAB2 utk di jual is :
aku berasal dari keluarga yang suke berjual beli..arakian aku ingin menjual dan aku ingin move on kepada benda baru.

harga :

rm800 maximum
negotiable ma
u mau bape?
boleh kasi bincang
fongsam lor
mau murah pun boleh
tapi reasonable lo
sape mahu sila email
asrul_noelle@yahoo.com

Wednesday, April 22, 2009

KEJADAHNYERR?

ok dah lame aku berenti hisap sisha tulis blog. sampai ramai suruh aku shutdown je blog ni.( ara)
dah lame aku x jadi pusher utk tv series. evendo demam prison break dah serang balik. maap. aku bukan sengaja aku cuma busy . damn. those things (tv series) ak akan try provide when i have time.

Tapi,

off topic.


aku selalu x paham kenapa each time aku dah lambat nak pergi kerja kenapa akan ada scene2 yg akan membuat aku jadi...super lambat? kenapa fatimah?kenapa? ok ngarut.

the scene

the other day aku dah memang lambat, so aku cube berlagak pintar ikut jalan lain...
unfortunately, lagi lambat ade la...
why???

because:-

time2 pagi2 buta camni la lori angkut sampah tu nak angkut sampah kat area ni..ok itu tidak mengapa...

yg paling aku rase the world was againts me that day was because of these 3 makhluks tuhan yang melintas jalan seperti itik pulang petang. oh kenapa engkau mesti ada dikawasan ini diketika begini?kenapa fatimah kenapa?

gambar hiasan.

and yes!! angsa! tiga ekor angsa uptown sedang melintas dengan sangat perlahan seperti dlm project runaway yg membuatkan kereta beratur panjang. jem weh. i mean serious, who lets the angsa out kat tgh2 bandar ni..aduyai...

Tuesday, March 10, 2009

sorry seems to be the hardest word

ok title ini jiwang tp xde kena mengena dgn post
just wanna say sorry cuz i don't have much time to update thiss blog lately....haih

Monday, February 16, 2009

Sometimes there is no time to be POLITE

I argued with Jules last nite about some work project. And we continued that argument this early morning. By texts of cause. Since today is Monday, i decided to take the train cause i don't wanna face the Monday traffic. Unfortunately, the Monday traffic in the train was even worse. It was like i'm stuck in a Friskies punya tin. Even though the train was so packed sampai x boleh bergerak, the text war with Jules stills on. And thanx to the big screen of iphone, suddenly d amoi beside me tegur,
"korang gaduh ke?"
I was so mother F-ing stress and this amoi boleh plak asked me like that macam she knows me.
If she
asked " gaduh wif gf/kwn ke?"
then i'll understand maybe she was trying to break d ice in d hot train where d ice is already melted.
Even though i was so stressful but it is my nature to entertain d person who talks to me.So i replied with a super lazy tone
" yea
sort of"( dgn muke yg agak sombong, u asked me at the wrong time la babe)
but that was not the main reason why i responded that way. Girl, i appreciate and i think it was really sweet that u were trying to communicate with a total stranger,
But before u asked anyone or before u gonna stand really- really close to anyone............

PLEASE

.........

PLEASE

.........


PLEASE

.........

PLEASE


put on some deodorant will you??






p/s: I realize that i rather drive than stuck in friskies can....

Wednesday, February 11, 2009

BAIKLAH...AKU MEMANG NAKAL

(sumpah title xde kena mengena langsung dengan isi)

After few weeks aku kat office baru at T.A tower near KLCC ni, aku dah learned few things

1.- Payung haruslah sentiasa ada dalam beg even though kereta parking kat sebelah bangunan sahaja.( x pernah2 aku bwk payung,tp disini aku harus.)
2- American women yg bekerja di Kuala Lumpur can speak malay better than me. (shit aku malu.)
3.-Kalau duit kekurangan, sila skip lunch ataupun breakfast atau kedua2 nya sekali.
4.- Bertolak dari rumah pukul tujuh pagi belum tentu anda akan sampai sebelum pukul 9.
5.-Some people adalah sangat senyap seperti bisu.
6.-Touch n Go dan Smart tag agak kurang efektif pada hari isnin kerana lorong tunai adalah lebih lancar.
7.-Skill parking rapat-rapat sambil memastikan kereta tidak calar adalah perlu.
8.-Sekiranya lunch bersama kawan perempuan yg kerja di KLCC haruslah senyum dan berbual mesra dengan boss nya sekali.
9.-Jika hujan dan tidak membawa payung dan jam sudah menunjukan pukul 7 mlm, sila bersiap sedia untuk bermalam di pejabat.
10.- Membina ruang pejalan kaki yang berbumbung untuk ke tempat parking yg kurang 0.1km dan ke klcc yg kurang 0.3km adalah sangat mahal, lantas payung diperlukan
11.- Masih ramai yg tidak tahu wtf is global warming
12-Tidak semua hot single mom itu gatal, ada sahaja yg sangat baik dan murah hati
13.-Mencari topup? sila lakukan dari kawasan rumah anda lagi.

...tetapi aku bahagia disini

Monday, February 2, 2009

namaku bukan farid.....

I woke up very early pagi tadi,maybe sbb excited liverpool menang smlm.
So aku breakfast kat mohsin wif few others.
time aku breakfast tu, ade sorang makcik tua ni tgk je kat aku mcm dia kenal sgt aku,
aku senyum kat dia, dia senyum balik....

On the way balik,aku nak ke kereta tibe2 dia panggil dari belakang
" nak, tunggu nak "
"ye, makcik?" (sopan habis)

tibe-tibe dia terus g kat aku peluk aku nangis2 teresak2

"Farid, mana farid pergi selama ni farid?"
"kenapa farid tinggal mak mcm tu je farid?'
"farid x syg mak ke?"
"farid pergi mane?"

Aku terkedu...confuse ape aku dah wat? aku kena MTV punk'd oleh ashton kutcher kah?aku cari camera ...xde

tibe-tibe makcik tu mcm nak terjatuh
aku pegang dia
aku explain

"makcik, makcik dah salah org ni makcik, saya bukan Farid makcik"
x sempat ayat aku habis...
"Farid masih x maafkan mak ye Farid?"
"Mak dah xde sape Farid, ayah kamu pun dah lari entah kemana"
"farid balik lah rumah, maafkan mak farid"
dia masih teresak2....aku masih blur..kesian pun ade

"mak sanggup buat ape saje farid,asalkan farid balik rumah"
"makcik,tenang makcik...saya ni memang bukan farid makcik,saya Asrul makcik"
"takperla Farid, kalau farid xnak terima mak"
"mak tunggu sampai farid balik"(tangan dia masih usap muka aku,mcm sorang mak sentuh anak dia...sumpah aku rase mcm sedih time tu.)

"mak cik duduk mane?"

tibe2 telefon aku bunyi....aku jawab..aku pusing belakang..
bile dah abis ckp telefon aku pusing balik...

makcik tu dah xde.....kesian pulak kat dia..especially tgk expression muke dia ngan nangis2 dia tu lagi...aku rase mcm mak betul aku pulak yg nangis tu....

so for anyone out there named Farid yg mak dia tgh cari dia...plz come back home

Thursday, January 29, 2009

Growing up is Fun but Stressful : part 1

Nota: Not an interesting post,hanya blast from the past

Semenjak aku x bape sihat ni..aku agak jadi melodramatic teringat zaman sekolah rendah,

Ni antara benda yang paling aku ingat time tu,

Memory lane 1.

Asalkan ari jumaat je, aku selalu sgt ikut ayah aku g office kat putra place.

So aku end up lepak the mall ngan kawan2 aku.Kecik2 dah melepak..Sbb tu bile besar jadi malas haha...

disebabkan time tu hanya pakai duit mak bapak (sekarang pun),so selalu nyer kiteorg akan habiskan masa lepak kat McD the mall tu je....the mall je time tu haha

Almost every Friday lepak situ, sampai akak mCD tu dah kenal dah..(makcik dah kut sekarang).

Pastu adelah 1 day ni, firdaus terbuat air jatuh and tertumpah sebab dia minum sambil nyanyi lagu backstreet boys..x boleh blah..dah la tumpah dikhalayak ramai. Nasib baik akak McD tu belanja air baru ,dah la large, siap dgn French fries lagi.. over lak dia.

Then, bape minggu pas tu tah aku lepak lagi Mcd kat situ ngan kawan aku syafiq.

Aku pun ckp kat dia, ”cube ko jatuh kan air ko,nanti mesti akak tu bagi air baru dgn french fries,so kite x pyah spend duit beli french fries." So, kiteorg pun buat la experiment, and dia buat2 terjatuhkan air tu, dikhalayak ramai lagi. Pastu sorang brader McD (pakcik dah kut sekarang) dengan murah hatinya bagi air baru 2 dengan french fries hahaha. Baik giler orang time tu.Mungkin masa tu muka kami comel. Uik? Comel? Errr

Kalau sekarang...harammmm, jgn kan air...french fries pun belum tentu nak ganti huhuhu


Memory lane 2

Kalau petang2 after sekolah je.....aku either end up lepak umah member2, x pun lepak umah sendiri…

.Antara benda yg aku paling ingat was lepak atas bumbung ramai2 pastu wat video clip a-la michael jackson dlm earth song..(ya hanya berdiri & depakan tgn biar angin tiup kuat2...entah hape2)...

But, after satu hari tu ,member baik aku, Wan pecahkan bumbung umah aku (yes hajar,its the same wan huhu)...kiteorg dah x naik bumbung dah..berat betul Wan ni time tu …kecik2 dah berat hahahah...

Yang x boleh blahnyer, bile bapak aku balik rumah..dia tanyer aku :

” mcm mane boleh pecah atap ni?”

”entah, kiteorg balik2 je dah mmg pecah..org baling batu agaknyer”

(kecik2 dah menipu)

” dah tu, sape pulak yg kemas serpihan kat bawah ni...elok2 je dah letak tepi, xkan orang luar boleh masuk pagar kite kemas”

” orang gaji kut, pa”





”kite mana ada orang gaji!”

” oh, xde eh?”

Ok...kantoi sudah

Tapi sekarang...rumah tu pun dah jual

Monday, January 26, 2009

Friday, January 23, 2009

Jelousy is flattering......



Maaf, aku agak mentally retarded lately

Monday, January 19, 2009

Big Apple vs J.co

Sorry Dunkin, you are out of the picture
Even though you're still around, people just don't really care about you anymore.really

.....

It seems to me it is all started by the “open kitchen” concept by Krispy Kreme Doughnuts

And now we have these two famous donuts shop in town where orang banyak gile sampai kadang-kadang tak ade seats, so u have to take it back home and share the donuts with more than two people. Ha? Share?.lol

OK, so the question now is, can you differentiate whose taste better?

1. Let’s start with Big Apple


.....



.....
.


.....



.....

ok.silap. itu green apple. (click to read her blog)


Balik ke pangkal jalan




All together there are 23 types of donuts from Big Apple. (As far as I'm concerned la,xde kerja nak kira satu2)

I have tasted most of the types.
And i can say it taste really, really good.
especially
The Alien.Californian Almond.Moonraker.Whitnut and
Iceberg

Bila mula2 makan ,
it's like i've just had the
most amazing donuts of my life!And even when i'm not eating it, i still
have dreams about this donuts, beautiful, haunting dreams, i wake up at night screaming
"Get out of my head, Donuts!!GET OUT"
(OK, sorry.ter over)

to make it short
"it's effin' delicious!! "
but xde lar out of this world punya taste.

it's tasty, yummy. overmanis(nevamind that),softer than any other donuts

The price is RM11.50 for half dozen of donuts in a nice box.

2. Now, let's talk about J.CO Donuts

Basically the flavors are almost the same as Big Apple.Some people saying J.Co is much better than Big Apple.Sorry but it's hard for me to agree with that. I found that the topping are lesser than Big Apple's.
At first it was like
" oh.... ok lah..not bad at all"
but after i take the first bite of WhyNutz,Whitnutz or what ever they call it i was like
"Oh damn,I'm never brushing my teeth again unless it's with a toothbrush made from this Donut"
(yea,ter over i know)

Anyhow, all the donuts are great. But i'd chose Big Apple over J.CO anyday!
:)

What about you?



Friday, January 16, 2009

Maybe it's time for a cab?


ok lets talk about football. Christiano Ronaldo. Perhaps it is better for him to leave his car at home and take a cab. and this is not just because of the accident.As we all know Ronaldo's two days old Ferrari was written off last week.And just when he thought things couldn't get any worse for him he returned to his Bentley today to find he had been fined after leaving it parked at a bus stop.But no worries, he is paid £120,000 a week at Old Trafford so the fined don't really mean anything to him.Seems a little bit harsh that someone who earns £12,000 a year and someone who earns £120,000 a week should have to pay the same amount eh? i wonder why don't they get the clamps out next time?Just because you are a footballer, doesn't mean you can park on a bus lane. When will they learn? Since he can afford it, he must have thought 'who cares?'.

This is what we call~

More money than sense.

As a liverpool fan, somehow i enjoy writing this post! hahaRonaldo's Bentley is given a ticket by a parking officer

Thursday, January 15, 2009

kenapa begini?aduyai

kenapa orang malaysia sekarang suka mcm ni?:

  1. Kalau nampak dua lelaki masuk butik baju berdua orang akan ingat mereka gay(atau at least pandangan mata yang curious).
  2. Kalau muka shaved habis, pakai kemas dan pakai baju light pink dan pergi servis kereta berwarna hijau dan terserempak dengan lelaki gay maka lelaki gay tersebut akan ingat lelaki tersebut juga gay untuk diflirt.
  3. Kalau seorang lelaki muda sedang berjalan dengan seorang ibu muda orang akan ingat lelaki itu adalah anak ikan.
  4. Kalau seorang lelaki sering keluar dengan kawan perempuan( ya hanya kawan) yang berbeza-beza untuk sekadar minum atau teman shopping di tempat yang sama orang akan ingat lelaki itu adalah player. (ye bukan steven gerrard yg saya maksudkan)

Isu 1 ~

Hari tu aku,erin,adam, and fira pergi time square. Ada satu scene di mana
Erin and fira hilang tah kemana so aku dengan adam jalan-jalan and masuk giordano.Aku jumpe baju ni aku suka,then adam pun cakap baju tu cun.(gaydar penjual tersebut mula aktif disini). Then aku beli baju tu, then amoi promoter tu dari pandangan mata yang agak cun pada awalnyer dah mula bagi looks yang curious dan tergelak2 sipu2 sendirian masa aku nak bayar.~(mungkin aku hanya paranoid)


Isu 2.

Ni lagi hampeh. Hari tu aku pergi servis kereta. .Masa aku servis ada sorang mamat ni muka jambu tibe2 tegur aku.borak2 standard pasal kereta. Aku layan je la. Then tibe2 dia sibuk tanyer pasal life aku,aku duduk mana,datang sorang ke x, dan yang paling hampeh sekali mamat jambu tu siap mintak no phone aku. Wadepak????( ok. So aku assume dia ni gay.ye org Malaysia sekarang susah.haha). Aku dengan selamba nya bagi nombor entah sape2 entah,

Isu3

On the way home dari studio petang tadi aku singgah the curve sebab aku craving donut yg overated dan overmanis tapi aku suka itu. Masa aku kat the curve aku terserempak ngan Puan Eliza. Dia tegur aku,then dia ajak aku lepak kat kedai kopi yang perlu kite boikot sekarang
( note : ye aku dengan beliau agak rapat dan dia sangat outgoing type punya mother~tak reti nak explain macam mana). So aku lepak and borak2 agak mesra dengan dia.Then masa nak balik aku terserempak ngan member aku. Dialog dia mcm ni

”Eh bro, patutla loaded semacam ko sekarang”

”apsal ko cakap mcm tu?”

”ye la aku tgk ko bahagia je dengan perempuan tu tadi”

” PAK OFF!”

(aku terpikir, apehal aku ade member mcm ni, and sejak bila pulak aku loaded. Tiap2 bulan pakai duit bapak aku.sampai dah tahap segan untuk mintak.haha. Kalau dia baca ni,insyallah dia bagi duit esok)

ISU 4

Juga di the curve. Aku memang selalu lepak kat teh tarik place after office hours. Kadang-kadang ramai2 kadang-kadang berdua.tapi the last two days aku lepak situ.Hari isnin dengan kawan aku jules, then esoknyer ngan kawan aku jugak erin. Then masa dah nak bayar, cashier tu ckp banyak girlfriend abang eh? Sekali lagi wadepak??

Monday, January 12, 2009

Tidurku terganggu- i am so annoyed

i HATE MAN UTD PART II (pArt I)

i can't sleep very well last night because
there were so many annoying texts
from all my so called Man Utd Die Hard fans friends.

For the love of GOD,
it was just 1 game
Liverpool beat them to0.
DId i miss something here?
Did Manure get even more than just the 3 points for yesterdays win?
alot of big moth and premature celebrating going on

TIDAK BOLEH BLAH!
SO stop Gloating!

And C.o posted on our fantasy football league about the win,
and he replied to his own post. CIS! Tidak BOleh BLah!
And Adam called pukul 4 pagi just nak bagi dengar korang nyanyi GLOry2!
WTF???????????
Effin ANnoying!
fair play. They played magnificently last night.i admit.

Dan, ke kerekan my man utd supporting friends
bertambah2 bila Liverpool just got a point from SToke the night before.
damn!

To end this useless post, how bout a big boo for Man Utd?

BOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!



please enjoy this song from OAsis
WHo d F**K are Man Utd with a tune of GLory2

Sunday, January 11, 2009

its her birthday!!!!



no...not yet...


meet Hajar. One of my best friend since... forever.
Her birthday is coming up this 14th
So, semalam Wan and i decided nak
terjah rumah dia on that day
but,
memikirkan yang beliau
adalah "anak menteri" (azie mungkin paham)
so we decided utk cancel the plan
sebab takut menimbulkan chaos
iya, chaos
satu kondisi di mana satu great disorder dan confusion akan wujud.
kerana si menteri tidak berapa berkenan dengan Wan,Pdod mahupun
tuan punya blog ini.
WHY?entahla
tapi itu tidak mengapa...
as long as she is happy
on her birthday,
we are happy too.
anda tertanya-tanya siapakah menteri tersebut?
shhhhy
happy upcoming birthday dear!

Thursday, January 8, 2009

90210 season 1 E 12 download

BECAUSE I CARE : The barbaric massacre of the Palestinians and the lack of faith

My Allah be with you Palestinians,
you don't have to be a Muslim just to see
the injustice that is happening in Palestine right now.
Israel has no respect for humans and they have proved
year after year after year
that they are the most organized terrorist organization in the World.


Personally, i don't know what those Arab countries are doing up there.
westerns are helping Israel

and you can't help your own brother. WTH? is a shame on u all. lack of faith

Lives are so cheap for Israel, they obviously don't have respect for other human beings and not even for themselves.

Obama, you promise us changes
you can start by not helping Israel
with your money and weapons
STOP THAT!

I am gutted!
I am disgusted to death
by the West hypocrisy .
They always pretend to be caring, attentive, and merciful
to many matt
ers
but the truth is they are simply BIG hypocrites.
Even when a chicken dies they become so sad
and if they bring that chicken in the dish they eat
and they say it's very delicious even when it is not.
Now they see children and women dying,
and because they are Muslims,
no one cares and they claim that Hamas started.
We don't need your war
It feeds the rich while it buries the poor
For the love of God and our human rights
When do you please be sensible and perceive the truth???


Wednesday, January 7, 2009

Friday, January 2, 2009

A man can dream

My top ten dreams for 2009

  1. Career I’m passionate about
  2. Liverpool win premiership in May 2009
  3. Liverpool win Champions league
  4. I meet Miranda Kerr and she falls for me (oh this should be No. 1)
  5. Free 30 000 km petrol voucher
  6. Someone starts up Dirty Sexy Money show again. ( I still don’t understand why ABC canceled it. why Georgia why?)
  7. A new Samsung innov8
  8. I’m better than James White
  9. I learn to speak mandarin
  10. I have my own secret apartment

Konversasi tiada makna : HOT vs Beautiful

was with Jules at Teh Tarik Place this morning and she asked me how do men differentiate HOT women and Beautiful women. well honestly nak jawab "HOT is beautiful and vice versa" sebab x reti nak differentiate. haha but i know she won't take that answer. so i came up with this list of comparison....(list lagi) -note : comparison sebab they look alike, at least to my eyes hehe
Many people use the terms interchangeably

1. Odette Yustman= beautiful
Megan Fox= Hot

2. zooey deschanel (allison in YES Man) = beautiful
Katty Perry= hot

3. jessica alba= beautiful
miranda kerr= DAMN HOT!!!!!! cair on the spot. global warming agaknyer :p

4. keeley hazell= hot
kristen bell= hot jugak .... uik? huhu

Jules : "malaysiannyer example xde kew?"

so i came up with this

5. rozita che wan maimunah = beautiful
fazura= hot

kut huhuhu

after that, she buat conclusion

ed westwick(chuck bass) = hot
robert pattinson (edward cullen)= beautiful

cit! tibe-tibe aku confuse balik about the definition of hot and beautiful
and obviously, comparison tu pun x dpt jawab the soalan huhuhu